Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009

ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ

Από το blog "TAXALIA"
Γράφει ο Αναστάσιος Καζαντζίδης
"Και μπαίνω κατευθείαν στην καταγγελία:

Ο δήμος Κρουσσίων του νομού Κιλκίς, είναι από τους μεγαλύτερους καποδιστριακούς σε έκταση δήμους της Ελλάδας. Περιλαμβάνει 36 χωριά διάσπαρτα στις πλαγιές των Κρουσσίων και στην πεδιάδα του Κιλκίς.

Μικρές υποδομές, μικρός πληθυσμός, μεγάλα χρέη και μικρές δυνατότητες ανάπτυξης.

Η νέα διοίκηση του δήμου που εκλέχτηκε στις τελευταίες εκλογές, είχε μια πρωτοποριακή σκέψη: να παράγει ηλεκτρική ενέργεια από φωτοβολταικό σταθμό και με αυτόν τον τρόπο να... γλυτώσει από έξοδα ύψους 400.000 ευρώ το χρόνο.

Ανέθεσε λοιπόν σε ένα γραφείο συμβούλων να κάνει την οικονομοτεχνική μελέτη για να υποβάλει στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας το αίτημα για την έγκριση του έργου.

Η μελέτη έγινε, ο φάκελος υποβλήθηκε και η απάντηση τι ήταν λέτε;

Αρνητική!

Και ο λόγος;

Όχι γιατί υπήρχε κάποιο πρόβλημα στην χρηματοδότηση του έργου, αλλά ούτε και κάποιο άλλο που αφορά την οικονομοτεχνική μελέτη.

Το σφάλμα του δήμου ήταν, ότι καθυστέρησε λίγες ημέρες την δημοσίευση της αίτησης στις εφημερίδες ΕΞΠΡΕΣ και ΗΜΕΡΗΣΙΑ!

Και ας δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο το όλο εγχείρημα και ας δημοσιεύτηκε με …καθυστέρηση στις δυο αυτές εφημερίδες!

Επειδή τυπικά κάποιος υπάλληλος του δήμου καθυστέρησε, η ΡΑΕ στερεί από έναν ακριτικό δήμο με τα δεκάδες προβλήματα το δικαίωμα στην πράσινη και καθαρή ενέργεια!

Καταδικάζει τους δημότες να πληρώνουν τη ΔΕΗ, αντί τα χρήματα αυτά να πάνε σε άλλα έργα υποδομής.

Ο δήμαρχος έκανε ένσταση κατά της υπαριθμ 346/2007 μέσα στο προβλεπόμενο από τον νόμο χρόνο και παρόλα αυτά, ο φάκελος απορρίφθηκε ξανά!

Είναι δυνατόν κύριε Υπουργέ Ανάπτυξης, να φρενάρονται από το κράτος τέτοιες πρωτοβουλίες, με αφορμή το …γράμμα του νόμου και να στερούν σε έναν ακριτικό δήμο της χώρας ένα τόσο σημαντικό έργο;

Εδώ πρέπει να επισημάνουμε, ότι οι περισσότεροι Καποδιστριακοί δήμοι, δεν έχουν το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό και τα προβλήματα …περισσεύουν.

Αντί το κράτος να βοηθά και να ενθαρρύνει τέτοιες πρωτοβουλίες, το βλέπουμε να εξαντλεί το γράμμα του νόμου σε τυπικές παραλήψεις και να φρενάρει την ανάπτυξη

Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά κύριε υπουργέ Ανάπτυξης και κύριε Πρωθυπουργέ;

Μήπως πρέπει να ανακληθεί η απόφαση της ΡΑΕ και να προχωρήσει το έργο κανονικά;"

Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πόσοι μας βλέπουν αυτήν την ώρα